Gör det själv

Det finns hundra miljoner olika sätt att genomföra och förändra olika saker. En del väljer att engagera sig i en förening eller en organisation, andra går med i ett nätverk av personer som vill nå samma mål och andra skiter helt i formen eller hur andra har gjort saker tidigare utan gör det själv, från scratch.


Barn och unga får ofta höra att de inte är engagerade, att de inte förstår eller att de inte är tillräckligt gamla eller har tillräcklig erfarenhet av att göra olika saker. Men när vi tittar runt på vad barn och unga gör idag så ser vi att bilden av barn och unga är helt fel. Det finns sjukt många barn och unga som kör på sin grej, gör massa grymma saker, är politiska och vägrar går med på vuxenvärldens nedvärderande. Det vi behöver är pepp och inspiration. Skit i skitsnacket, utan testa, kör, lattja, lek, testa igen och ha kul. Det är bara du som bestämmer vad som är rätt eller fel.


Nedan finns det lite olika verktyg som kan hjälpa dig att komma på vad det är du skulle vilja göra, och för dig som redan vet vad du vill göra finns det verktyg som hjälper dig att planera upp arbetet.
Vad tycker jag?

Vad är viktigt för mig, egentligen? Vilka frågor är det som gör att jag tänder till och blir engagerad? Om vi satte en pistol mot din tinning och tvingade dig svara på dessa frågor, vad skulle du svara då?

Hur kommer jag på vad jag ska göra?

Ibland finns det en bild av att engagemang skulle vara något som är tråkigt och något du gör utöver de intressen du har. Detta tycker vi är konstigt. För att ett engagemang ska bli starkt och vara ett tag, är det viktigt att vi håller på med saker som vi tycker är kul och som vi är bra på.

Hur ska jag göra detta?

Gör det på ditt sätt! Men om du kör fast eller vill få inspiration till hur du skulle kunna lägga upp din plan för att få igenom det du vill. Check this out!

Mer Pepp!

Vi har gjort ett magasin med ett gäng reportage om massa unga som gjort grymma saker. Läs om Felicia som startade en demonstration med 10 000-tals människor, Megafonen som äger sitt Husby, Sandra och Anna som startade egna stand-up klubbar och många många fler.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf