Ung&Dums utbildningar

En stor och viktig del av Ung&Dum är alla våra utbildningar. Ung&Dums utbildningar tar upp kopplingen mellan normer och makt. Vi visar på hur rasism och åldersmaktordningen skapas, tar sig i uttryck och upprätthålls i samhället. Vi ger även verktyg till hur man kan bryta diskriminerande mönster. Vi blandar föreläsningar med övningar som skapar aktivitet och engagemang.

Vi åker runt i hela landet och utbildar:
- Elever och vuxna på skolor
- Vuxna som jobbar med barn och unga
- Politiker och andra personer som är intresserade av våra frågor
- Personer som är i behov eller är intresserade av att utmanas och få nya perspektiv.Utbildningarna finns i tre olika koncept som är anpassade efter olika syften, behov och målgrupper. Läs mer nedan!
Vuxenutbildningar

I början av år 2012 startar våra vuxenutbildningar. Dessa riktar sig främst till verksamma politiker och vuxna som jobbar med barn och unga. Utbildningarna kommer att utgå från normer och makt, med olika inriktningar beroende önskemål och behov. Syftet är att vuxna ska hitta verktyg för hur de kan jobba för att stötta ungt engagemang och motverka rasism i sitt yrke och vardag. Mer information kommer inom kort.


Specialdesignade utbildningar


Efterfrågar du något särskilt? Vare sig det är ett speciellt mål du vill uppnå, en blandad grupp deltagare, eller om utbildningen ska vara en del av ett längre program kan vi sätta ihop en utbildning efter just dina önskemål!
 Läs mer här


Klassutbildningar

Under hela år 2011 har vi utbildat på 100 olika skolor. Utbildningar för högstadie- och gymnasieklasser. Lär dig se och ifrågasätta osynliga strukturer som styr samhället och begränsar oss människor. En stor del av denna utbildning tar upp konkreta verktyg för att bemöta och synliggöra vad det finns för hinder och nedvärderande föreställningar av barn och ungas egna engagemang. Inspireras i hur DU kan påverka samhället i den riktning du vill och hur allt du gör är engagemang som räknas! Numera erbjuder vi inte klassutbildningar. Iställer hänvisar vi till specialdesignade utbildningar. Läs mer här


Kontakt och mer info

Om ni är osäkra på hur och när ni vill ha en utbildning, men är säkra på att Ung&Dum är ett grymt projekt som ni såklart vill samarbeta med - kontakta Ung&Dums utbildningskoordinator eller fyll i vårt formulär!


Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf