Kära Stockholm stad

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 12 Augusti 10:35

Jag läste att ni stoppat den reklamkampanj som Riksteatern planerat för Art of the Streets. Eftersom ni inte sett själva tavlorna som skulle sättas upp kan jag bara anta att det är själva evenemanget som ni är emot.

Jag förstår att det ibland kan vara svårt att hålla isär saker och ting. Ni har uppenbarligen svårt att särskilja graffiti som konstform och klotter och skadegörelse. Därför använder ni den så kallade klotterpolicyn och slår hårt på allt som möjligtvis kan falla där under.

Art of the Streets är ett evenemang som ifrågasätter den klotterpolicy som ni håller så kär. Det är ett evenemang som vill möjliggöra för graffitikonstnärer att utföra sin konstform. Öppna väggar gör att de som vill kan graffa lagligt. Det finns de som alltid kommer att vilja måla olagligt. Dem kommer ni aldrig att komma åt. Men de som vill göra det lagligt måste få en möjlighet att göra det. Varför vill ni inte ge dem det?

Låt mig ge ett exempel på hur jag menar.

Det är olagligt att köra för fort, men det finns en hel rad av sporter som går ut på att man ska göra det. Därför gör vi särskilda arenor och områden där de kan träna och tävla. Det finns fortfarande personer som kör för fort på vanliga vägar där man inte får köra för fort. Vissa av de som kör för fort är till och med samma personer som lagligt tränar och tävlar i att köra för fort. Vi straffar dem när de gör det olagligt, och hejjar på dem och beundrar dem när de gör det på de lagliga vägarna. Även fast det finns de som kör för fort på ställen där man inte få köra för fort, så gör vi det ändå möjligt att träna och tävla.


På samma sätt som ni kan göra arenor där det är lagligt att köra för fort, kan ni göra arenor där det är lagligt att graffa.


Jag hoppas att ni förstod mitt exempel. Om inte så har jag fler. Om ni kommer till Södra Teatern den 13-14 augusti så kommer jag och Ung&Dum att vara där. Kom dit så kan vi prata. Nu tänker jag fortsätta ha semester.


Det här blogginlägget publicerades första gången den 21 juli, men raderades i samband med att vår sida blev hackad. Vi publicerar därför detta inlägg igen.

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf