Ett smartare PR-trick

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 04 Maj 17:36

Nu i dagarna sparkar IBM igång sin kampanj Smartare Sverige, ett forum där unga mellan 15-25 år ska diskutera sina drömmar och idéer för framtiden. Bakgrunden är att IBM firar 100 år och vill skapa uppmärksamhet kring detta. Visst kan man ställa sig upp på bordet och skrika "billigt PR-trick!" Men faktum är att det här faktiskt är ett bra PR-trick.

IBM har nämligen tänkt till. För det första har de insett att ska detta vara ett forum där ungas röster ska få komma fram så måste det vara på ungas villkor. Därför har de sett till att vuxenvärlden inte får gå in och ta utrymme och styra diskussionen. Forumet är till för unga och det är ungas tankar som får dominera, ingen vuxen kommer in och ställer konstiga dumma frågor, eller bestämmer vad som ska pratas om. IBM är mycket tydliga med att vuxenvärlden, lärare, politiker, näringslivet ska hållas utanför forumet för att det är just de ungas röster som ska komma fram.

Det andra som visar att IBM tänkt lite längre än vad liknande initiativ brukar göra är att de insett att det måste finnas någon sorts återkoppling, idéerna måste tas vidare. De personer som går in och är med, som lägger tid och energi på detta måste få återkoppling på vad som sägs. Därför kommer en rapport att sammanställas på vad som sägs under dessa dagar. Rapporten kommer att skickas till alla som är med och deltar i diskussionerna och till makthavare. En enda önskan hade kunnat vara att IBM lovat lite mer, lovat att ta det ett steg längre. Men å andra sidan har de redan gjort så mycket mer än andra billiga PR-trick brukar göra.

Trådar som diskuterats idag är bland annat mer sexualkunskap och psykologi i undervisning, rökning, skolmat, onlinedataspel och rasism. Är du inte intresserad av någon av de ämnena, gå in och lyft den fråga du vill lyfta!

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf