Sticka till Afrika

Postad av Ung&Dum Crew > Ung&Dum Crew : 29 April 13:07

Nu har vi återigen ramlat över ett sånt där sjukt roligt och peppigt engagemang och bara måste tipsa andra om det! Sticka till Afrika är ett projekt som binder samman två sjukt bra saker, politisk aktivism och en hobby! Vi pratar ofta på kontoret att när man gör något man är bra på och tycker är roligt, samtidigt som man jobbar för det man vill förändra, DÅ blir det oftast som allra bäst!

Anna Strömberg Pamp, som ligger bakom projektet, har länge varit engagerad i Afrikagrupperna och hon är sjukt duktig på att sticka. Därför har hon kommit på att hon kan kombinera de två i ett projekt. Anna stickar en massa snygga plagg, strumpor, halsdukar, innetofflar, sjalar, pulsvärmare, och en himla massa annat. Sen säljer hon dem för 200 spänn styck och för varje plagg sålt skickar hon 50 spänn till Afrikagrupperna (150 kronor täcker upp garn och portokostnad). Under hela projektet lägger hon upp bilder på sin blogg och berättar om hur allt går. Via sedan kan man även hitta länkar till sidor som ger mer info om vad som händer i olika afrikanska länder.

Kika in på Sticka till Afrika och följ projektet på Twitter.

Vet du något annat peppigt projekt/person/blogg/organisation/förening som vi borde kolla in och inspireras av? Mejla oss på ungochdum@svea.org.

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf