Första klassutbildningen!!

Postad av Ambassadörer & Utbildare > Isabella Andersson och Erik Blom : 21 April 16:19

Våra fantastiska utbildare Isabella Andersson och Erik Blom har varit i Örnsköldsvik (även känt som Foppaland) och hållit de absolut första klassutbildningarna. Vi bad dem skriva några rader om hur det var.

Nu är tre dagars utbildningar i Örnsköldsvik på avklarade. Vi kom till staden vi aldrig varit i tidigare i söndags kväll och tog oss snart till vårt vandrarhem som låg en bit utanför Ö-vik, på landet. Som tur var fanns internet vilket räddade våra kvällar där. Måndag morgon började vi med våra utbildningar för tre härliga högstadieklasser på Geneskolan. De tre dagarna fylldes av övningar och samtal om normer, makt och andra orättvisor i samhället. Vi lärde oss väldigt mycket och klasserna lärde sig förhoppningsvis minst lika mycket. Det var riktigt kul att få utbilda och känna att eleverna tog till sig och såg samhället lite annorlunda efter dagarna. Vi diskuterade även engagemang och när vi lämnade skolan kände vi att vi lämnade elever med en vilja att förändra och engagera sig i allt de företar sig i livet. Vi lämnade även elever som inte kommer acceptera klappar på huvudet eller dumförklaringar bara för att de är unga.

Ung&Dum är ett oerhört viktigt och bra projekt och nu har vi fått prova projektets idéer i praktiken och spridit budskapen vidare. Det här var bara en början och vi ser fram emot många fler härliga utbildningar i framtiden!


Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf