Peppen!

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 22 Mars 11:09

Hälsningar från Nicaragua, mail från Frida och radioprogram om åldersmaktordningen, den här dagen kunde inte börjat bättre! Jag sitter och hoppar upp och ner på stolen och är så sjukt peppad, det börjar verkligen märkas att Ung&Dum finns och att det finns andra aktörer som också jobbar för samma saker!

Det första jag hittade i min inkorg när jag kom in till jobbet i morse, var ett mail från Frida som ska skriva ett skolarbete om Ung&Dum. Hon hade därför en del frågor om hur vi jobbade och vad vi gjorde. Det känns sjukt kul att Frida har hittat oss och vill skriva om oss. Jag hoppas verkligen att hon skickar över arbetet när det är klart så vi får läsa det!

Men det är inte bara i Sverige som folk känner till att vi finns och vad vi jobbar med. Projektet Rätten till min kropp har skickat en hälsning till oss ända från Nicaragua! Rätten till min kropp är ett grymt projekt där Hanna och Balder samlat in material för att göra webbfilmer som handlar om sexuella rättigheter och våld. Under sin resa har de bloggat på Rätten till min kropp, många roliga, sorgliga, intressanta, knäppa och fantastiska inlägg. Om du inte läst deras blogg, så är det ett hett tips att göra det. Klippet som de skickat till oss är på ett gäng aktivister i Kvinnokollektivet 8 mars ungdomsnätverk i Nicaragua. Ramsan som de ropar lyder: Jóvenes y adolescentes necesitan más poder – hasta que los políticos nos dejan a joder! På svenska ungefär: Unga behöver mer makt – tills politikerna slutar skita i oss!


Från Nicaragua till svensk Media, i morse ringde Ylva Mårtens reporter på Barnen i P1. Hon berättade att det program som hon ska göra om unga och härskartekniker snart är klart och kommer att sändas nu på fredag. Ylva har inspirerats av vår kampanj Då Blev Jag Klappad På Huvudet och gjort ett helt radioprogram om hur barn och unga nedvärderas och utsätts för härskartekniker. Att prata om härskartekniker och ålder är något som inte är så himla vanligt, det är få som över huvud taget drar kopplingar mellan ålder och makt på det sättet som vi gör och som Ylva nu gör i Barnen i P1. Ylva har intervjuat barn och unga som blivit klappade på huvudet, barnläkaren Lars H Gustafsson och statsvetaren Gun Hedlund. Programmet sänds kl 11.03 i P1, missa det inte!!!

Ylva Mårtens har under en lång tid diskuterat varför barn och unga nedvärderas i media och lyft frågan om det faktiskt är så att barn och ungas yttrandefrihet inskränks. Du kan höra henne prata om barn och ungas möjlighet att komma till tals i media i Publicerat i P1 eller läsa hennes debattartikel om gränsöverskridande radioprogram i Journalisten.


Nu ska jag fortsätta med min dag! Sjukt peppad!

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf