Graffiti - skadegörelse eller konst?

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 28 Februari 12:30

Som Olof skrev tidigare idag så finns det ett enormt stelbent sätt att se på engagemang och vilket engagemang det är som egentligen räknas. Ett engagemang som absolut inte räknas, som inte ens får kallas för engagemang är graffiti. De flesta kallar det snarare för skadegörelse än något annat.

Idag ska vi på en workshop som Riksteatern anordnar, som handlar om just graffiti och streetart. I inbjudan skriver de att Syftet är att komma förbi låsta positioner och söka möjligheter till förbättringar och eventuellt nya lösningar. För att uppnå det här samtalet har Riksteatern bjudit dit graffitikonstnärer, politiker och konstintresserade. Det ska bli väldigt spännande att se om de ditbjudna aktörerna kan gå förbi just de låsta positionerna och prata om graffiti på riktigt. Vi är aspeppade på att se vad folk kommer att lyfta för argument och hur många som egentligen går dit med öppet sinne. För att ni ska få ta del av allt som händer så tänker vi twittra, följ oss antingen på vår sidan vår twitter eller via hashtagen #graffiti11


Bild från Mogul

Kommentarer

Peter Schön

Peter Schön
01 Mars 10:18

"Style Wars" är en tidig dokumentär om hiphopkultur, skapad av Tony Silver och Henry Chalfant i New York City år 1983. Filmen fokuserar på graffiti, och exakt samma problematik.

Olof Svensson

Olof Svensson
03 Mars 15:02

Sjukt bra tips!

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf