12 år och slagpåse

Postad av Ung&Dum Crew > Ung&Dum : 10 Februari 15:59

Som vi skrivit tidigare på bloggen så är kombinationen ung och framgångsrik något som gör att du blir en måltavla för kritik. Någon som vet det är tolvåriga modebloggaren Chloé Schuterman. Det hela började när Chloé och hennes mamma var med i Förkväll på TV4 våren 2010. Kommentarerna och blogginläggen om klippet gick långt förbi gränsen för kritik och vidare till personangrepp. Många skrev att de kräktes och ifrågasatte om Chloé ens hade fått sina mjökltänder än. När mode- och livstilsmagasinet Chic gick ut med nyheten om att Chloé skulle blogga för dem vaknade kritikerna upp igen.

Vi har pratat med Chloé för att höra hur hon har upplevt alla stormar kring henne.

- De som läser min blogg är många som är i min ålder och tittar man på andra modebloggare är de typ 25. Jag tycker inte att de i min ålder bara ska läsa det som de bloggarna skriver. Dom skriver ju rätt mycket om festande, då tycker jag att de borde läsa om det jag skriver istället, säger Chloé.

Chloé säger också att folk får tycka vad de vill om henne, om de inte gillar henne är det upp till dem. Hon läser i alla fall inte vad folk brukar skriva om henne. När det gäller kritiken mot henne tror hon att mycket beror på hennes ålder, hade hon varit äldre hade det inte alls setts på samma sätt. Något annat som hon tror gör att folk stör sig på henne är att det är just mode som Chloé skriver om.

- Det hade varit en helt annan sak om jag varit till exempel hockeyproffs, då skulle ingen bry sig. Många ser mode som något ytligt, men för mig är det inte det, förklarar Chloé

Det är inte bara hennes ålder som kritikerna klagar på. Vissa går till och med så långt och påstår att det inte är Chloé själv som skriver, utan att det är hennes mamma Nathalie som skriver för att marknadsföra sin egen klädbutik. Men det är det absolut inte enligt Chloé. Hon tycker att det är konstigt att folk inte tror på att hon kan kunna så mycket om mode som hon gör, bara för att hon är ung.

- De har svårt att se att ett barn kan en massa saker, ändå säger man alltid saker som att barn är framtiden. Sen när barn ska göra saker så ser man inte det, det är så konstigt.

Som en sista fråga till Chloé lät vi henne hälsa till de som gått över gränsen när de kommenterar henne.

- Jag tycker att det är synd att de inte verkar förstå vem jag är, det de har sett av mig på Förkväll som gör att de tycker att jag är hur ytlig som helst, är inte jag. Skulle mina vänner beskriva mig så skulle de säga att jag är tramsig, skojar och gör sånt som de gör. Sen att jag tycker mycket om mode gör inte mig ytlig. Det är mer ytligt att döma mig för att jag är ung.

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf