TO OSLO, WITH LOVE

Postad av Gästbloggare > Ola Nilsson Initiativtagare TO OSLO, WITH LOVE : 11 November 15:36Jag är helt uppfylld av engagemang, tro, hopp och kärlek just nu! I helgen var jag i Oslo för dialogkonferensen TO OSLO, WITH LOVE, som jag tog initiativ till i somras, bara några dagar efter terrordåden i Norge. De senaste tre månaderna har varit fyllda av uppbyggnad, nätverkande, spridning och rodd inför helgen, så det var en helt otrolig feeling när vi äntligen packade de vackra lokalerna bakom Slottsparken i Oslo med 70 pers från alla kontinenterna och satte fokus på hur vi går vidare för att skapa ett mer öppet, tolerant, mångkulturellt och demokratiskt samhälle.

En av de många fantastiska grejerna i helgen var den fantastiska dynamiken som kan skapas i en respektfull generationsblandning. Det var folk från 16 till 70 år där. Det var magiskt. Alla bjöd på sig själva och deltog med precis samma entusiasm. Några av de bästa mötena skedde mellan de unga och de äldra. En av deltagarna som var i övre medelåldern delade med sig och sa ungefär "det känns tryggt att er generation är så mycket klokare än min, det bådar gott för världen."

Ett av initiativen från helgens dialog var en rörelse som drogs igång för "empatiskt lyssnande". Det går ut på att utbilda och träna folk i att både höra och lyssna på vad personer du pratar med faktiskt vill uttrycka och säga till dig. Fatta vilken grej, om det jag säger faktiskt lyssnas till! Då vet jag ju att min röst blir hörd och behöver inte oroa mig för att rösta på låtsas, för allt blir på riktigt!

From Ola With Love
Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf