Helgen på Bona

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 02 November 16:48

I helgen höll Ung&Dum tillsammans med projektet Yttrandefri en utbildning som heter Skriv vad du tycker på Bona Folkhögskola i Motala. Under helgen fick ett gäng unga skribenter chansen att bli ännu bättre på att skriva. Helgen var sjukt kul och väldigt lärorik.

Samtal med Lisa och Johan

På lördagen kom Lisa Magnusson och Johan Folin till Bona för att prata om hur det är att jobba som åsiktsjournalist. De hade både med sig egna texter som de pratade kring, och en massa bra tips till de unga skribenterna. Dessutom Lisa berättade om bra sätt att bemöta konstiga kommentarer och läste upp sin text För lite kuk?, och Johan lyckades med att få livet som ledarskribent på SvD att verka roligt.

Föreläsning och skrivskola

En viktig del av helgen var den föreläsning som Anna Wallgren höll om hur du skriver journalistiska texter, och den hjälp vi fick av journalistik studenterna på Bona Folkhögskola. Efter alla föreläsningar och Ung&Dums genomgång av hur valet ska gå till, tog journaliststudenterna vid. De tog på sig rollen som redaktörer och bollade idéer med skribenterna. Under hela lördag eftermiddag skrev alla kursdeltagare en text om den av Ung&Dums valfrågor som de tycker är extra intressant. Under söndagen fick alla hjälp med att göra sina texter ännu bättre. Vissa av texterna har redan publicerats på tidningar runt om, kolla in Gabriels text Röstlösa rop på hjälp! Texterna kommer Ung&Dum att publicera här i bloggen framöver.

Vägen hem

Helgen var sjukt peppande. Både jag och Olof åkte hemåt med en massa bra idéer och tankar kring Ung&Dums valfrågor och alla roliga engagemang som alla skribenterna berättade om. När vi kom hem var vi båda helt slut, vilket märktes väldigt väl när Olof skulle tanka. Vi bjuder på ett klipp från när vi kom fram till Stockholm sent söndagskväll.Mer om helgen:

Sverige Radio P4 Östergötland - Unga slipar sina argument och vässar sina vinklar
Corren - Låt ungdomar tycka!Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf