Kultur mot Rasism

Postad av Gästbloggare > Hjalte Lagercrantz : 25 Oktober 13:16

2010 sitter 40 högerextrema och främlingsfientliga ledamöter i Europaparlamentet. Från partier som bland annat förespråkar etnisk rensning av homosexuella och att platser i Milanos tunnelbana enbart skall vara till för Milano-bor. 2011 sitter ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag.

I allt detta kaos är det dags att sträcka upp en näve mot skyn, det är dags att säga ifrån. Vilket medie du än väljer att använda så har du en möjlighet att uttrycka dig, säga vad du tycker och sprida en glimma av hopp. Så länge det finns människor som oss kan extremistiska krafter aldrig vinna.

För att hjälpa på vägen startades projektet Kultur Mot Rasism, en antologi av oss mot rasism, en plattform från vilken du kan lyfta din röst!

Kultur Mot Rasism är en antologi där alla som vill kan vara med och säga ifrån! Skicka in ditt bidrag, det kan vara vad som helst bara det faller under parollen "vi gillar inte rasism". Håller du på med foto, film, musik, poesi, måleri, serier, debatter eller någon annan form av kultur så tycker jag att du skall skicka in ett bidrag till kulturmotrasism@gmail.com innan den 12:e november!

Tillsammans är vi starka!

Kommentarer

Emil George

Emil George
27 Oktober 17:45

Sverigedemokraterna är INTE ett "främlingsfientligt"...

Dennis Barvsten

Dennis Barvsten
31 Oktober 18:05

Tjo hej du...Sverigedemokraterna är skapat ur "Bevara Sverige Svenskt" som var en rasistisk rörelse. Man har bara blivit lite rumsren i media och tagit på sig kostym. Men fortfarande läser vi och möter HELA TIDEN om SD-politiker som yttrar sig rasistiskt och beter sig rasistiskt och visar partiets rätta sida...en rensning av personer med utländskt utseende i Sverige. SD är och kommer ALLTID varar rasister.

Hjalte Lagercrantz

Hjalte Lagercrantz
07 November 15:31

Emil: Om du inte tycker att SD är främlingsfientliga får du hemskt gärna förklara varför.

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf