Mobbning - något för unga?

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 06 Oktober 12:19

"Den första frågan när man läser texten är förstås hur en nyhetssajt kan sjunka så lågt. Svaret visade sig enkelt: Skribenten är 15 år."

Så skriver Erik Helmerson i en text om nätmobbing och Markus Birro. I texten hänvisar han till en krönika som publicerats på nyhetssajten Nyheter24. Texten är skriven av en 15åring och Erik Helmerson drar snabbt kopplingen mellan ålder, mobbning och okunskap. Eller hur ska man annars tolka den ständiga påminnelsen om skribentens ålder och argumentation som den här:

"Och det är klart: man kan inte anlita en vuxen man för att göra en pojkes jobb. Den som söker en expert på skolgårdsmobbning gör väl bäst i att leta på en skolgård?"

Jag tänker varken försvara eller sänka texten på Nyheter24, den får stå för sig. Jag är mest fundersam över hur Erik Helmerson tänker när han kopplar samman ålder till mobbning. Jag skulle nämligen vilja påstå att om det är något som är frikopplat från ålder så är det just mobbning. Sen att vi sätter andra ord framför som "arbetsplats" eller "vuxen", det är ju bara ett sätt för vuxna att försöka påstå att mobbning är något som barn och unga sysslar med. Att det är så konstigt när det händer vuxna att vi måste peka ut det som något udda med hjälp av ett prefix.

Att kalla någon idiot och göra sig rolig på andras bekostnad är något som inte endast barn och unga gör. Eller hur tolkar Erik Helmersson dessa utdrag från Markus Birros egna blogginlägg? Skrev han dem när han var ung och dum eller kan det vara så att ålder inte har något med saken att göra? Nästa gång du skriver en text Erik Helmerson, vad sägs om att hitta en lite mer genomtänkt förklaring än "Skribenten är 15 år".


Lånat från Marcus Bråth blogg Nakna Sanningen


Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf