Att Rösta På Låtsas

Postad av Ung&Dum Crew > Ung&Dum Crew : 01 Oktober 18:12Idag utsätts barn och unga för en mängd olika låtsasval. Det är allt från elevråd som inte får tycka till om något annat än färgen på skåpen, till val där resultatet endast blir statistik på någon vuxens skrivbord.

Att Rösta På Låtsas är som att cykla till skolan på träningscykel. Du gör en massa jobb, men du kommer aldrig fram till något.

Att Rösta På Låtsas är onödigt, ologiskt och framförallt slöseri med ungas tankar, tid och insiker.

Ung&Dum kommer i december att hålla ett val där barn och ungas röster blir till viktiga politiska frågor. Val ska inte vara på låtsas, de ska vara på riktigt. Unga har rätt att få vara med och påverka.

Precis som alla stora val så har även vårt val en valkampanj, den heter Att Rösta På Låtsas. Varje vardag under oktober kommer vi att släppa minst ett klipp med olika personer, organisationer och föreningar som stödjer kampanjen. Så gå in och kika på kampanjsajten och se vilket som är dagens klipp!

Gå med i kampanjen Att Rösta På Låtsas! Spela in din liknelse till vad Att Rösta På Låtsas kan vara och skicka klippet till maja@svea.org.

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf