Ta på konsten

Postad av Gästbloggare > Hugo Röjgård, Statens konstråd : 29 September 08:56Statens konstråd gör en fototävling för unga!Fototävlingen Ta på konsten pågår just nu, och till 13 oktober 2011.

Med fototävlingen Ta på konsten vill vi se hur unga människor upplever konsten som finns i offentliga rum.

- Är konsten till för mig eller inte?

Är du mellan 13 – 19 år kan du vara med i tävlingen som pågår just nu! De 60 bästa bilderna kommer att få vara med på en utställning i Stockholm i slutet av november. Tävlingen är indelad i tre ålderskategorier vinnare utses i varje klass. Förstapristagarna kommer att få bilder publicerade i Statens konstråds årskatalog eller annan trycksak. Bidragen kommer att bli bedömda av en jury där några av Sveriges bästa fotografer sitter med! Se tävlingens webbplats för mer info och regler.

Statens konstråd ska se till att alla möjliga typer av konst finns på alla möjliga olika platser så att skolan, torget och andra offentliga miljöer blir intressantare och trevligare. Denna konst beställer och köper Statens konstråd av professionella konstnärer, konstnärer som försörjer sig helt eller delvis på sitt yrke. Det är skattepengar vi använder, vilket betyder att alla vi som bor och jobbar i Sverige har betalat för konsten och att den då också tillhör oss alla! Visa vad du tycker om något verk du sett och ladda upp ditt tävlingsbidrag.

Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf