Är du ung och dum, Annie?

Postad av Ung&Dum Crew > Maja : 05 September 09:48

Annie Lööf föreslås som centerpartiets nya ledare. Hon är 28 år, knappt torr bakom öronen och saknar livserfarenhet. Dessutom är hon kvinna. Trots det är hon alltså på väg att ta över som partiledare för C. Hon har dessutom starkt stöd inom partiet. Vi tillägnar den här filmen till dig, Annie.Att läsa det som skrivs om Annie Lööf just nu är som att kastas in i ett hav av logiska tankevurpor och personliga påhopp. De för tankarna till två titlar, Korkade vita män och Griniga gamla gubbar.

Kritikerna påstår å ena sidan att det är fördjävligt att äldre personer tappar makten, kunskap och kompetens har ju inget med ålder att göra! I nästa andetag säger de att om Annie är kompetent nu, fatta hur duktig hon kommer att vara om 20 år. Men om ålder inte har något med kompetens att göra, hur kan då Annie vara för ung?

Det för oss till nästa del av kriktiken mot Annie. Hon saknar livserfarenhet. Men vad betyder egentligen livserfarenhet?

Livserfarenhet är ett helt tomt ord och ändå ett ord som kastas fram och tillbaka som om det vore något vi alla visste exakt vad det var och tänkte likadant om. Bryter vi ner ordet så är det alltså erfarenhet av livet. Men det måste ju innebära att livserfarenhet har lika många betydelser som det finns liv. Det gör ju att du endast kan ha erfarenhet av ditt eget liv. Vad du gjort och vad du tar med dig blir då ytterst relevant, istället för hur gammal du är.

En person som är 28 år kan med andra ord var betydligt mer erfaren i vissa perspektiv än någon som är 72. Det beror ju på vad de använt den tiden till. Vad vi tar med oss från det vi gjort är ju också det olika. Om du och jag gör något tillsammans kommer vi med största sannolikhet uppleva det på två helt olika sätt och ta med oss två helt olika erfarenheter därifrån.

Kan vi inte bestämma oss för att lyfta diskussionen till en annan nivå? Sluta diskutera Annies ålder och istället prata om något viktigare. Det här med att hon är kvinna. Nu har ju kön absolut ingenting med kompetens att göra, men är det inte liiiite orättvist att det finns kvinnliga partiledare?

Förlåt om det är blogginlägget är lite fånigt. OM det verkar lite korkat. Jag kanske kommer förstå bättre när jag blir äldre. Jag är ju trots allt 28 år.


Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf