Kära 16-åriga Jag....

Postad av > Maja : 01 September 11:16

Jag har en morgonrutin som jag gör på bussen varje morgon. Jag plockar upp min smartphone, går in på twitter och läser vad som twittras av de Ung&Dum följer. I vanliga fall får det mig att bli irriterad, eller att le, eller så ser jag något som Ung&Dum borde göra något av. Väldigt sällan får twitterflödet mig att gråta. Men det gjorde det idag.UngCancers kampanj "Det är ok att känna" vill att vi börjar prata om cancer och sorg. Att vi inte är rädda för att känna efter och faktiskt tillåter oss själva ha de känslor vi har. Kampanjen består av fem klipp som kommer att släppas under hösten. Precis som i kampanjen Dear 16-year-old Me består klippet av ett gäng personer som talar till sitt 16-åriga jag och ger ett antal tips. "Pierca inte naveln, det gör skitont!" De som talar i klippet har en sak gemensamt, de har alla drababts av cancer, antingen själva eller någon de bryr sig.

När jag kom till jobbet visade jag det för Sandra. Vi pratade lite om knepet de använder sig av, att prata till en yngre version av sig själv. Att ge sig själv tips nu när en är äldre och "klokare". Vi tittade på klippet igen och konstaterade att det egentligen inte är det som detta handlar om. Klippet plockar upp en sak som jag tror är sant för de allra flesta av oss. Ingen av oss tror att vi kommer att få cancer. Det händer inte oss eller någon vi känner och bryr oss om. Men faktum är att det gör det. Cancer kan drabba vem som helst av oss.

Den första personen jag kände som dog i cancer heter Jonas. Han blev 14 år. Efter Jonas har antalet personer som drabbats och förlorat kampen, blivit alltför många. Det är väldigt få som kan säga att de inte känner någon som haft eller har cancer. Därför är det här så himla bra och viktigt. Titta på klippet! Gå gärna in på UngCancers hemsida och läsa mer om vad de jobbar med.Kommentarer

Du måste vara inloggad via Facebook för att kommentera, login-knapp finns längst upp till höger.

Följ oss på

Följ Ung & Dum på Twitter Följ Ung & Dum på YouTube Följ Ung & Dum på Facebook Maila oss
svea centrummotrasism rbuf